Nypon och nyponpulver.

Nypon – Fullt med vitamin C. Ett enda nypon sägs kunna tillgodose hela vårt dagsbehov. Men nypon har fler goda egenskaper. På senare år har det pratats mycket om att nypon kan ge positiv effekt på rörlighet och ledvärk. Mycket intressant för oss lite äldre 🙂

Nypon innehåller ett ämne, galaktolipid (GOPO) som ger en inflammationshämmande effekt och smärtlindring. Det behövs fortfarande mer studier i detta men många som provat nyponextrakt upplever en positiv förändring. Fördelen med nypon är också att det är en naturlig produkt och vi slipper bieffekter som kan komma av mediciner.

Jag har själv sedan länge haft problem med ömmande hamstrings och hamstringsfästen och jag tycker att det känns mycket bättre när jag äter nyponpulver. När jag slarvar med mina nypon så tycker jag att jag får mer ont.

Har du problem med ledvärk, ömma muskler – testa. Ett tips är att ge det några månader innan du gör en utvärdering.

Nypon kan köpas i pulverform eller i tablettform. Finns att köpa i välsorterade matbutiker eller i hälsokostaffär. Pulvret kan exempelvis strös över filen/yoghurten eller blandas i en härlig smoothie. Testa och se vad du gillar. Pulvret smakar goda nypon. Du kan också göra nyponsoppa på pulvret. OBS – blanda inte ihop detta med nyponsoppapulver i mataffärer. Dessa ska du undvika. Fulla med tillsatser och socker.

Om man vill kan man också mala sina egenplockade torkade nypon och göra eget pulver.  Detta har jag dock ännu bara läst om och inte testat själv men jag ska testa det så fort jag får tillfälle.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: