Träningsresa – bästa resan.

Att åka på träningsresa är något jag verkligen rekommenderar. Just nu befinner jag mig på Fuerteventura och träningsanläggningen Playitas. Ett perfekt ställe om du gillar en aktiv semester med massa träning. Här finns det mycket att välja på – något som passar alla. Cykling, simning, styrketräning, dans, gym, olika pass, löpning, powerwalk, yoga osv osv.

Tänkte dela mina tankar just om att åka på en träningsresa och vad det ger.

Om vi börjar med själva träningen så är det ett ypperligt tillfälle att komma igång. En kickstart för både kropp och själ. Du får möjlighet att testa på saker som du kanske inte har testat tidigare. Fördelen när man är på en anläggning som denna är att du också har allt på samma ställe. Det är bara att testa på. Efter en vecka har kroppen kickat igång och det är enklare att komma vidare när du är hemma igen. Perfekt 🙂

Om du redan är träningsvan så ger en träningsresa massa extra energi. Antingen kör du på som vanligt eller kanske testar nytt (vilket jag rekommenderar). Sätt gärna upp några mål innan vad du vill uppnå med din vecka – det brukar jag göra. Denna resan är det för mig mycket fokus på styrketräning då jag slarvat med det hemma. Sen passar jag på att cykla då det finns fantastiska cykelvägar här samt att jag sällan landsvägscyklar hemma.

Om vi sen tittar på allt annat man får när man reser iväg såhär. Du får massa boost från övriga resenärer. Glada och positiva människor med samma intresse så det blir med automatik massa positiv energi som man sedan tar med sig hem.

Det är väldigt lätt att lära känna folk om man reser själv så var inte orolig för det 🙂

Det är skönt att komma till solen och värmen i november som också boostar din energi inför vintern (eller vilken tid på året det nu är). Just denna resan blir det vinterboost och massa D-vitamin.

Eftersom fokus är träning så blir det också mycket sömn och tidiga kvällar så kroppen hinner återhämta sig.

Måbra-känsla. Du får massa härlig energi av de fina omgivningarna. Tex under cykelturer, vandringsturer eller om du bara sitter och tittar ut över ett glittrande hav, vilket jag fullkomligt älskar. Sen ska vi inte glömma bort att vi tränar utomhus mestadels. Morgonyoga under bar himmel – bara en sådan sak – så underbart.

Mellan passen brukar jag passa på att ta promenader/pw så det blir mycket  ”vardagsmotion” som jag värdesätter högt. Sen lite vila såklart. Man får lyssna på kroppen och ge den vad som behövs – också viktigt.

Så – om du gillar att träna och aldrig testat en träningsresa – gör det. Det finns mycket att välja på 🙂

Just denna resan är med Topphälsa. En arrangör jag verkligen kan rekommendera. IMG_6728

 

 

 

 

 

 

Lycka till 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: