Playitas – En morgonvandring i bergen

Härliga Playitas. Dagen inleddes med en jätte fin powerwalk/bergsvandring. Fantastiskt sätt att börja dagen. Det är inte bara benen och rumpan som får sitt utan hela kroppen och själen får sig en rejäl boost. Utsikten är magiskt, solen strålar och man kan ladda in vyerna i sin minnesbank för att sedan plocka fram dem vid senare tillfälle – kanske hemma i Sverige senare i vinter. Här får man mycket av Må-bra känslan 🙂

När vi går våra powerwalks här är det fritt fram att använda stavar och något vi förespråkar. Använder man dem på rätt sätt får man fin aktivering av core, rygg, axlar och triceps. Man får också bra grepp i rullgruset och i små klipphål, man känner sig säkrare och kan hålla ett jämnare och stabilare tempo. Ökad förbränning. Stavar är alltså inte  – som många fortfarande verkar tro – något som bara ska användas av ”gamla tanter”. Nej nej, detta är bra grejor för att få ut maximalt av sin träning.

Dagens tur var runt 1,5 timme lång och varierande med brant uppför, nedför och raka sträckor.

Om ni någon gång kommer hit ska ni absolut testa dessa bergspromenader. Ligger precis intill anläggningen och det finns långa, korta, lättare och svårare stigar. Finns något för alla. Man kan också ta sig över till en lite större grannby om man tar sig över berget.

IMG_7151

Vill också generellt tipsa om att göra sådana här vandringar när man är på nya platser. Kolla runt vad som finns. Jag gör alltid det. Skog, berg, stad. Ett bra sätt att utforska omgivningarna och samtidigt få ett skönt träningspass. Och – ett suveränt sätt att börja dagen.

Se bilderna nedan 🙂 Som godis för själen.

 

fullsizeoutput_1ece

fullsizeoutput_1ecb

IMG_7161

fullsizeoutput_1ecd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: