Playitas – Cykla på landsväg

En träningsresa ger alla möjligheter att testa på nya saker. Nytt för mig förra året var cykel på landsväg. Hade tidigare bara cyklat på min fina 3-växlade ”tantcykel” hemma i Stockholm samt att jag kört en hel del spinningpass genom åren.

Så – förra året blev detta ett av mina mål för resan. Och – så kul det var. En upplevelse på flera sätt. Man tar sig långt på kort tid, får se massa spännande saker och det är en ypperlig träningsform. Man glider fram – uppför och nedför och bränner massa kalorier. Benmusklerna får jobba men också core, axlar, armar.

Jag som är en stor förespråkare av upplevelser och måbra-känsla tycker också att cykling klassar in fint här. Jag skrev tidigare om vandring och promenad i bergen. Cyklingen ger detsamma – man får fantastiska vyer när man glider fram.

Vi ska inte heller glömma bort den sociala biten – vi är ett gäng som cyklar, får möjlighet att växla några ord under turen. Gemenskap. Vi stöttar varandra om det behövs. Vi stannar till titt som tätt och får instruktioner från våra fina coacher om hur vi ska cykla. På led, två och två, lucka, kontakt, kedja. Varje cykeltur avslutas också med en gokaffe på något mysigt ställe på vägen. Det är sen gammalt 🙂

I år hade jag införskaffat mig ett par cykelbyxor – ganska skönt för lilla rumpan 🙂

fullsizeoutput_1e3a

fullsizeoutput_1e3f

 

Dagens tips – Testa cykling 🙂

fullsizeoutput_1e3b

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: