Rörelse. Vardagsmotion. Kondition

Låt vardagsmotionen blir en del av dagen. Enkla tips.

Stillasittande börjar bli en av vår tids största folksjukdomar? Med tanke på att många idag faktiskt är ganska hälsomedvetna kan detta tyckas lite märkligt? Dock är det så att det är ganska enkelt att faktiskt få en hel dag att gå utan att röra på sig speciellt mycket. Vi klarar oss bra ändå. Kolla min reflektion nedan…..

Du går upp, äter din frukost, tar hissen eller kliver ut på gatan (eller garaget), tar bilen till jobbet eller åker buss/tunnelbana. Du tar kanske en extra buss så du för säkerhets skull också åker hela vägen fram till kontoret, eller parkerar bilen så nära du kan.

Väl inne på kontoret, sitter du vid datorn, mailar och ringer. Tar dig kanske till lunchrummet och äter din lunch som du köper i en matmaskin på plats (eller har en matlåda med) Fortsätter sedan jobba vid datorn. Avslutar dagen på kontoret, transporterar dig hem. Ser till att du får mat hemlevererad eller köper något i närbutiken.

Med ovan beskrivning så kommer du max upp till 1000 steg på en dag. Glöm då inte heller att du även kan få dina kläder och annat som du köper på nätet levererat till dörren (gratis) så du behöver inte gå ut och köpa den konsumtionen heller.

Inget ont om hemleveranser osv. Jag har all respekt för att det kan underlätta livet för många men jag vill bjuda på denna reflektion hur lätt det är att i princip sitta en hel dag.

Tips på att göra tvärtom.

  • Måla upp det jag beskrev och se din dagstur framför dig. Kanske gör du exakt som jag beskrev – kanske har du redan massor med steg i din dag.
  • Börja med att hitta just ditt utgångsläge.
  • Ställ dig sedan frågan – vad kan jag enkelt göra för att få in fler steg och rörelse i min dagstur?
  • Sätt som mål att under denna veckan göra två små förändringar som gör att du får fler steg eller rörelse.
  • Notera att stå upp och jobba kan vara en sak.

Men, tänker du – om jag redan gör detta – behöver jag få in ännu mer? Ja, säger jag. Om du har möjlighet – gör det – eller testa att göra annorlunda. Byt ut rörelser mot nya. Förändringar lurar kroppen till mer förbränning då du undviker att kroppen anpassar sig. Du kan tex lägga in intervall träning, gå i olika tempo. Det finns massor med olika sätt.

Det bästa av allt. Det är så enkelt – och du kommer märka skillnad om du adderar fler och fler steg varje dag. Både i kropp och knopp.

Glöm inte att din kropp är den dyrbaraste kostymen du någonsin kommer att äga – investera i den !!

Kommentera och tipsa gärna hur just du gör 🙂 Då blir jag jätte glad.

 

fullsizeoutput_1ad6

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: