Skidåkning i Narvik

Härlig skidåkning i Narvik.

Såhär i slutet på skidsäsongen – i varje fall vinterskidåkning – så vill jag skriva några rader om vackra Narvik. Vi har varit där några gånger och jag vill verkligen tipsa om detta underbara ställe.

Så vackert landskap och så fin skidåkning. Både i pisterna och offpist.  ”Det ser ju faktiskt ut som det gör på reklambilderna” sa jag första gången jag kom dit. Kolla …

IMG_0148

Hur reser man till Narvik.

Från Kiruna är man framme i Narvik efter ca 2 – 3 timmar. Beror lite på vad man stannar och tittar på under resan.

Man passerar Riksgränsen. Torne träsk. Lapp porten. Björkliden. Abisko. Vägen dit är jätte fin så ta det gärna lite lugnt och njuta av resan. Första året vi var uppe så passade vi också på att ta en skiddag i Riksgränsen. Kan också rekommenderas men personligen så gillade jag nog Narvik mer. Fler backar att välja på och sååå vackert med fjorden nedanför. Man kan knappast titta sig mätt på dessa magiska norska fjordar och vatten.

Staden Narvik är i sig inget jätte speciellt tycker jag men självklart kul att gå runt och utforska som det alltid är när du kommer till något nytt. Samt såklart passa på att äta fisk. Vi hittade ett jätte härlig fiskställe som vi åt på varje kväll:-) Kommer inte ihåg vad den hette men den låg centralt. Var lite som en fiskebutik. Går nog inte att missa.

IMG_0141.jpg

Förra året hade vi en dag som var ganska dimmig och trist så då valde vi att ta en utflykt till något annat. Hamnade då i Harstad. Dessvärre en söndag så allt och jag menar verkligen allt var stängt men vi fick en fin tur, lite sightseeing och en kaffe på lokala macken 🙂 Så check på Harstad.

IMG_0213

IMG_0207

Snart åker vi upp till Narvik trakterna igen men denna gång blir det raka vägen ut till Lofoten istället. Kommer dela med mig av bilder och tips efter den resan. Ska bli så spännande att uppleva. Looking forward 🙂 Massa Må-bra känsla tror jag.

IMG_0144

IMG_0205.JPG

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: