Resa till Lofoten. Del 2.

Henningsvaer. Lofoten

För någon vecka sedan skrev jag om vår resa till fina underbara Lofoten. Här kommer fortsättningen och några tips. Vi var uppe i tre dagar och en av dagarna ägnade vi åt den fina lilla staden Henningsvaer. Ni har säkert sett många foton därifrån. Staden/byn är också ett populärt turistmål men eftersom vi åkte under lågsäsong så märkte vi inte av det alls.

Resa från Svolvaer till Henningsvear.

Resan från vår fasta punkt på resan, Svolvaer är fantastisk vacker. Man kör genom de fina landskapen en kort stund, passerar samhället Kabelvåg, för att sedan svänga ut mer mot vattnet. Kör sedan längs vattnet till man når Henningsvaer. Underbara vyer med vatten och höga berg. Restid ca 45 min.

fullsizeoutput_3644
Fina vyer på resan från Svolvaer till Henningsvaer.

När vi kom fram ställde vi bilen och ägnade sedan några timmar att bara vandra runt och insupa allt det vackra. Ett tips !

 

Vi anlände tidigt på morgonen (som vanligt när vi är på tur :-)) Men också tidigt på säsongen så det var mycket som inte var öppet men vi kollade in några ställen som jag läst på om.

 

 

 

Fiskekrogen – ett härligt fiskeställe. TobiasBrygga där man kan hyra boende. Du ser också  fotbollsplanen som ofta syns på bild då man ser på flyg – och drönarbilder  från Henningsvaer.

Bilde_19_RemiEilertsen_2048x
Henningsvaer från ovan med fotbollsplanen i fokus.

Efter några timmar runt i byn var vi hungriga och hittade då bästa fiket där vi fick får obligatoriska räkmacka 🙂  Godaste räkmackan på riktigt !! Kan rekommenderas.

 

Så – sammantaget om Henningsvaer enligt mig. Helt klart ett av besöken som ska göras om du åker till Lofoten.

 

Vackra Norge. Om några veckor reser vi dit igen. Då blir det Stryn Sommerski. Jag kommer att skriva några rader om det också såklart.

Jag säger det igen – detta med att samla på sig Måbra-känsla. Så viktigt. Du behöver inte resa flera mil för att hitta det och det lugnet som det för med sig. Det finns i din vardag också. Det viktiga är att du lär dig, tar dig tiden och ger dig själv det varje dag.

IMG_0061
Måbra -känslan

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: