Vandring och promenad i Sälen

Vandring i Sälen. Högfjället. Södra Kungsleden.

Nu tillbaka i Stockholm igen efter härlig semester i Fjällen. Vi har vandrat, fiskat, plockat bär, utforskat och bara njutit av allt som Fjällen erbjuder. Vi har mestadels varit i Sälenfjällen men också runt Fulufjället, Vemdalen och Funäsdalen.

I torsdags avslutade vi vår vistelse med en tur i närheten av Högfjället i Sälen. Detta är också en tur som finns med då man kollar i diverse informationsblad och annat. Turen börjar vid Högfjällshotellet och går sedan upp mot och runt Östfjället och Östfjällsstugan. Man kan också göra små avstickare om man vill (se de röda pilarna) Bra variation och lite ”tuffare”.

fullsizeoutput_37dd

Promenaden upp till stugan är lätt uppför men absolut inte någon svår terräng. Delar av den vägen är asfalterad.

fullsizeoutput_37e8.jpeg

Jätte fina vyer åt alla håll och dessa härliga ljung mattor.  Här ser ni också Högfjällets backar. Kanske mer van att se dem täckta med snö:-)

fullsizeoutput_37fb

Fina vyer och underbar luft. Här kan man stå och titta och bara andas in allt hur länge som helst.

IMG_0235

När man passerat ”toppstugan” så är det lätt nedför hela vägen och i princip hela rundan har träplank (och stigar vid sidan om ifall man vill terrängvandra). Man kan alltså även cykla runt om man vill det.

fullsizeoutput_37da

fullsizeoutput_37d9

En jätte vacker liten sjö.

IMG_0238

Häftig bild – regnet hänger i luften och kom sedan fram till oss och följde med oss resten av vägen ned 🙂 Vi hade inte riktigt räknat med det och kom hem som dränkta katter…hm..dålig tajming av oss. Ha alltid ett regnplagg med – tips !

fullsizeoutput_37db

Detta är en jätte fin runda som jag varmt rekommenderar. Enkel och en skön promenad. Tar ca 2,5 timme. Tag gärna med en termos med kaffe och stanna till någonstans och njut.

0nnKqN22R1WahOWm8lTtHg

fullsizeoutput_37d4

Ha en härlig tur !

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: