Kickstarta med en träningsresa

Så tar du din träning vidare efter en träningsresa.

Nu har jag varit hemma i Sverige några dagar efter två härliga veckor med träning på Playitas, Fuerteventura. Energin finns där och kroppen är i bra form. Känns fint.

Så hur tar man då sin träning och livsstil vidare på bästa sätt så det håller i längden och inte blir platt fall efter någon månad. Det är lätt att komma tillbaka i gamla vanor, eller hur?  Här får du tips och råd och hur du kan tänka.

 • Det finns mycket positivt med att åka iväg på en träningsresa. En sak är att oavsett din nivå så får du en kickstart. Vi har alla olika utgångslägen så det är såklart individuellt. Är du nybörjare eller inte har tränat på ett tag blir resan en kickstart från grunden. Är du mer erfaren så har du ett annat utgångsläge. Kanske blir det då ett sätt att komma vidare eller att börja med något helt annat som du inte gjort tidigare.
 • Under en vecka på träningsresa snittar många mellan 3-5 pass per dag. Du får alltså mellan 20 – 35 pass på en vecka. Kan låta jätte mycket för en ovan men tänk då på att passen är på olika nivåer. Det finns allt från promenader, yoga, stretch, styrka, kondition, cykel, dans, simning mm. Under resan brukar man få till en bra mix så det är inte 35 högintensiva pass vi talar om. Tips är också att ta en lugnare mellandag. Lyssna på kroppen.
 • Träningsresan bjuder förutom träning också på massa positiva, glada människor så det blir mycket skratt och nya bekantskaper. Några kvällar erbjuds också intressanta föreläsningar.
 • Så väl hemma – full med energi är mitt råd att sätta sig ned och reflektera. Du är full med intryck och känner dig peppad så bra om du tar det vidare direkt. All energi du matat kroppen och knoppen med ger dig extra kreativitet och motivation så sväva vidare på den vågen.
  • Hur tar jag in det jag lärt mig i min vardag?
  • Vad kan och vill jag fortsätta med?
  • Vill jag börja med något nytt?
  • När på dagen passar träningen bäst för mig?
  • Hur kan jag på bästa sätt mixa styrka, kondition och lugn stretch/yoga?
  • Vilken träningsnivå är rimlig för mig?
  • Glöm inte vardagsmotionen, låt en promenad per dag/eller några dagar i veckan vara ett av dina pass.
  • Svårt att komma till ett gym – kör din styrketräning hemma? Du kommer långt med att använda din egna kropp och kanske har du snappat upp några nya övningar på resan som du kan använda. Enkla redskap att investera i är gummiband och några hantlar. Det finns också mycket tips online. Några övningar behöver inte ta mer än 15 minuter och det hinner alla med.
  • Yoga och stretch  kan du också göra hemma. Finns appar och annat.
  • Glöm inte bort allt bra du får av att vistas utomhus. Dagsljus och frisk luft. Nu har du kanske varit i solen och värmen och då känns det lättare att vara ute men klä på dig ordentligt och njut av den kalla årstiden också med promenader och lättare övningar i skogen.
  • Går du på ett gym idag som du inte trivs på, sök ett annat alternativ så kanske du får mer motivation. Kanske vill du börja simma eller dansa? Kolla var du kan göra det?
  • För att få mer struktur i din tänk sätt gärna upp några eller något mål utan att krångla till det. Tänk att målet ska vara accepterat och formulerat av dig och något du vill. Det ska vara realistiskt och tidsbestämt. Kanske har du ett lopp du vill springa i vår? Kanske ska du iväg på skidsemester och behöver styrkan? Kanske vill du gå ned eller upp några kilon?
  • Skriv gärna ned dina mål och upprepa dem för dig själv.
  • Behöver du hjälp med att komma vidare, sätta mål, få in bra och nya vanor i din vardag tag hjälp av en coach någon/några timmar. Jag hjälper dig gärna.

Hoppas ovan tips och råd var något som du kunde relatera till och som sagt – tag vara på och använd den energin och motivationen som du nu har efter din resa. Tänk också på att kroppen nu kommit igång med muskelbyggande, förbränning osv – låt den fortsätta.

Här nedan bjuder jag på lite bilder.

fullsizeoutput_4088LnchseBEQFOgbYvkoyJnsQA63B8885-FBEF-4F0E-BF20-A4707A7BE282fullsizeoutput_3fd6fullsizeoutput_3fbdfullsizeoutput_4030EC5C053F-7CD2-4374-BB78-E520B94C8F3C4F2C5136-968F-487D-98D0-5E38ECBE515Efullsizeoutput_4021AD443889-08CD-4550-9D7D-B152F8187E67fullsizeoutput_4029fullsizeoutput_408a

Introbild: Topphälsa.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: