Om

Hej och välkommen till min sida !

Först vill jag säga att jag även har en sajt, som på sikt kommer ersätta denna sidan men nu kör jag parallellt. På min sajt finns mer info om mina tjänster, artiklar mm. Länk här. Hemsida

Christina Sundequist, 57 år. Personlig tränare. Cert. Kost – och hälsocoach. Cert. Funktionsmedicisk terapeut. Egen företagare sedan många tillbaka.

Min inriktning här är i första hand kvinnan mitt i livet och senare. Jag tänker mig allt från 45+ 50+ och uppåt. Jag pratar mycket om livsstil och förändringar vi kan göra för att må bäst. Jag har ett helhetstänk utifrån Funktionsmedicin/Paleo.

Förutom det jag gör inom hälsa och träning driver jag också mitt konsultföretag där jag arbetar inom flera olika branscher och områden. Min huvudinriktning där är projektledning och förändringsarbete. Jag bor i Stockholm men vistas också mycket uppe bland våra fina svenska Fjäll.

Varför då min sida om hälsa och träning för kvinna 45+ 50+

Jo – så här började det….

När jag närmade mig 50 år började det hända saker med min kropp. Jag blev stelare och fick plötsligt ont lite överallt. Jag som aldrig tidigare haft ont. Musklerna svarade inte på samma sätt, vikten började bråka och kroppen fick en annan form.

Jag kände att det här behöver jag förstå bättre – vad är det egentligen som händer med kroppen när vi är runt 45-50 år? Hur möter vi detta?

Jag har sedan dess skaffat mig massor med kunskaper och det vill jag dela med mig av. Jag vill inspirera till att lyssna på och ta hand om kroppen på bästa sätt och jag delar med mig om hur jag själv gör och hur min vardag ser ut.

Jag har också skrivit en bok. ”HARMONY”. Må bra i och efter klimakteriet: Hormoner. Hälsa. Livsstil. Träning. Kost.” 

Jag vägleder till hur du hittar balans, bättre hälsa, bättre utfall vad gäller träning och mående. Vi är alla olika och våra kroppar har individuella utgångslägen, beteenden och förutsättningar. Jag ger tips, råd, verktyg och fakta. Det behövs inte så mycket – det är inte svårt – men det underlättar att förstå vad som händer.

Det finns idag en hel del information om den mogna kvinnan men det kan informeras ännu mer. Jag upplever att det finns brister i kunskaperna plus att det också talas för lite om det. Vi behöver blir bättre på det generellt. Prata mer om klimakteriet och sluta hyssja.

Här finns det också kostråd och goda recept. Jag guidar till olika träningsformer – delvis utifrån säsong –  delar med mig av olika övningar. Muskler och rörlighet är viktigt. Kropps -och viktförändringar finns med. Klimakteriet pratar jag om. Stress och sömn är andra viktiga områden.

Jag förklarar enkelt. Grottar ner mig i saker när jag tycker att det behövs men jag delar med mig på ett sätt som är lätt att läsa och förstå.

Om du vill läsa mer om mig och mina tjänster finns jag här. Klicka på länk nedan:

Hemsida.

/Christina

%d bloggare gillar detta: