Om

Hej, Obs denna sida är under uppdatering….Jag behöver skriva om lite 🙂

Christina Sundequist heter jag och är 55 år. Certifierad kost – och hälsocoach, personlig tränare och hälsoinspiratör. Entreprenör med en stor portion nyfikenhet och engagemang.

Här riktar jag mig i första hand till kvinnan mitt i livet. Jag tänker mig allt från 45+ 50+ och uppåt. Jag pratar mycket om livsstil och förändringar vi kan göra för att må bäst. Jag har ett helhetstänk utifrån Evolutionslära/Funktionsmedicin/Paleo.

Förutom det jag gör inom hälsa och träning driver jag också mitt egna konsultföretag där jag arbetar inom flera olika branscher och områden. Min huvudinriktning där är projektledning och förändringsarbete. Jag bor i Stockholm men vistas också mycket uppe bland våra fina svenska Fjäll.

Varför då min blogg om hälsa och träning för kvinna 45+ 50+

Jo – så här tänker jag…..

När jag närmade mig 50 år började det hända saker med min kropp. Jag blev stelare och fick plötsligt ont lite överallt. Jag som aldrig tidigare haft ont någonstans. Musklerna svarade inte på samma sätt, vikten började bråka och kroppen fick en annan form.

Jag kände att detta behöver jag förstå bättre – vad är det egentligen som händer med kroppen när vi är runt 45-50 år? Hur möter jag detta? Nu stod jag faktiskt där själv – mitt i livet – och kände att det hände saker på riktigt. Det som jag tidigare bara läst om.

Det är precis det här jag vill jag dela med mig av. Jag vill på ett enkelt sätt berätta vad som händer – runt 45 – 50 år och senare. Jag vill inspirera till att lyssna på och ta hand om kroppen på bästa sätt och jag kommer dela med mig om hur jag själv gör och hur min vardag ser ut.

Jag vill vägleda till hur man hittar sin balans, hälsa, träning och harmoni. Vi är alla olika och våra kroppar har olika utgångslägen, beteenden och förutsättningar. Jag vill ge tips, råd, verktyg och fakta. Det behövs inte så mycket – det är inte svårt – men det underlättar om man förstår vad som händer. Jag vill hjälpa er med detta. Jag vill att ni ska må bäst.

Det finns idag en hel del information om den mogna kvinnan men jag tycker att det kan informeras ännu mer. Det talas och skrivs klimakteriet och hormonella problem, vilket verkligen är toppen. Dock tycker jag att det finns mer att förstå.

Det jag vill göra är att samla allt som jag finner matnyttigt på ett ställe. Jag vill fokusera på vardagen och på hela kroppen. Det kommer finnas kostråd och goda recept. Jag kommer guida er i olika träningsformer – delvis utifrån säsong –  dela med mig av olika övningar. Muskler och rörlighet är viktigt. Kropps -och viktförändringar kommer att finnas med. Klimakteriet kommer tas upp. Stress och sömn är andra viktiga områden.

Tanken är ett bra och inspirerande flöde som ni ska kunna följa. 

Jag kommer att göra det ENKELT.  Kommer att grotta ner mig i saker när jag tycker att det behövs men jag kommer dela med mig på ett sätt som är lätt att läsa och förstå. Jag vill verkligen dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter och hjälpa alla kvinnor som inte förstår sig på sina mitt-i-livet kroppar 🙂

Jag hoppas att ni vill följa med på min sida. Jag tar mer än gärna emot tips om vad ni vill att jag ska skriva om eller förklara närmare.

/Christina

 

 

 

%d bloggare gillar detta: