Intervallpass – Fart Lek

Enkelt och roligt intervallpass. Fart lek, Tempo lek.

Intervallpass gör träningen lite roligare och ger också din kropp variation i träning, belastning, tempo, flås och mycket annat. Jag tycker personligen att springrundan eller power walken blir mycket roligare med lite variation plus att jag helt klart känner resultat på ett annat sätt genom att variera belastningen under passet. Flåset blir bättre, kroppen och muskler svarar bra.

Tänkte dela med mig av ett pass som jag tycker passar fint nu i semestertider när du kanske befinner dig på nya platser. Upplägget finns sen tidigare och benämns ”Fartlek”. Jag vill också kalla det Tempo-lek för att inte förvirra eventuella utländska läsare 🙂

Såhär går det till.

Fart lek (Tempo lek) = Intervall med lek.

Uppvärmning. Lugn joggning mellan 5 – 10 minuter.

Därefter – Intervallträning där du springer eller går en sträcka i varierande fart. Tanken är att du själv utifrån din känsla och din miljö bestämmer hur fort du vill springa eller gå dina olika sträckor. Sätt upp olika mål under din runda. Det kan tex vara ett sprinta uppför en trappa, hitta en sträcka fram till en lyktstolpe som du sprintar och sedan går en sträcka till nästa stolpe. Kliv upp på en låg mur och gå en sträcka och hoppa sedan ned. Stanna och gör några upphopp i en fin dunge. Medan du går kan du under en sträcka låtsasboxas. osv osv. Jag tror du förstår upplägget. 

Hitta dina olika sätt under din runda. En bra distans kan vara 5 km. Beror lite på hur träningsvan du är. Hitta ditt sätt och din fantasi. Jätte kul att göra tillsammans med någon där ni turas om att leda den andra.

Att göra en sådan här runda när du är på nya platser ger dig också en härlig upptäcksfärd utan några större krav. Självklart kan du också på vägen stanna och göra några ytterligare styrkeövningar.

Lycka till !

Vill också nämna att bilderna här är tagna i samband med träningsresa till Playitas med Topphälsa i november 2018. Jag kommer skriva mer om träningsresor i ett senare inlägg. Så roligt och givande och på tal om nya platser – här kan du springa runt och gå i härliga berg varje morgon…eller när du vill !

IMG_7149
Morgon Powerwalk på Playitas, Fuerteventura. Följ med 2019, Topphälsa, och träffa mig, andra härliga deltagare och ledare 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: