Vandring på fjället

Fjällvandra. Promenad på fjället. Vandring i Sälenfjällen.

Idag har vi varit ute på en riktigt härlig tur genom skogar och på fjället. Vi läste på och hittade tips på en skön del av Kungsleden på drygt en mil. Halva tiden upp och halva tiden ner. Denna tur kan jag verkligen tipsa om. Om du befinner dig i Sälenfjällen så behöver du fordon för att ta dig till utgångspunkten (som vi gjorde idag) Ca. 30 min med bil från Lindvallen. Man åker mot Stöten och tar sedan av mot Näsfjället och Skarsåsen. Det finns skyltar.

IMG_0214

Efter bilparkering var det dax börja gå. Idag tog jag stavarna med för att få lite extra träning, förbränning och variation. (plus att jag vill använda mina nya stavar:-))

fullsizeoutput_37c2
Nöjd med mina nya fina stavar 🙂

Destinationen var att gå upp till Lilldalsstugan som ligger ca 5 km upp i lagom lutning. Man går genom fin skog och kommer sedan upp och har en härlig utsikt över olika fjäll runt Sälen och Näsfjället.

fullsizeoutput_37c0
….with a view 1

Väl framme var det såklart gofika med kaffe och hembakad macka :-). Det är så otroligt härligt att sitta uppe på fjället och bara njuta av härliga vyer och en tystnad som jag personligen tycker är svår att hitta på annat sätt. Och sen har vi luften…

fullsizeoutput_37c6
…..with a view 2
fullsizeoutput_37c4
Framme.

Reflekterade idag lite extra över vilken otroligt bra träning det är för kropp och själ att gå på tur såhär. Check på nedan 🙂

  • Ben och rumpträning
  • Massor med steg (16 500 blev det)
  • Balansträning då du får kontakt med stenar och rötter som måste pareras
  • Med stavar aktiverar du överkroppen och får en bra träning för armar, rygg och bröstrygg
  • Flåset i en svag lutning uppåt i 5 km
  • Massa måbra känsla med luft, vyer, dofter, lugnet, stillhet, tystnad (förutom en och annan fågel och mygga)
  • Man ser massa spännande saker som stora myrstackar, älgknortar, blåbär, hjortron, fjällträd, ljung som breder ut sig som mattor mm. mm.

Oavsett var du befinner dig så kan du gå på tur. Fjällkänslan är en sak men det finns fina vandringsleder överallt i vårt fina land.

Om du är runt Sälen så kan jag tipsa om flera turer som finns i närheten av anläggningarna – korta som längre, ganska lätta. Med barn eller utan. Info finns på plats.

I morgon blir det nog en ny tur 🙂

IMG_0219

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: